Da var vi i gang. Fjøra og Stoltenberg sr. snakket ihjel åpningsseremonien på Viasat4 med nobelprispjatt, så vi hoppet lett over på SVT4 hvor kommentatoren holdt kjeft. Bra svensker. Der fikk vi blant annet se en kjempestor bille.

I dette VMet skal de bruke stor ball.

Og R. Kelly med en glitrende hette.

Nei, vi har ikke bilde av R. Kelly (dessverre).

Sør-Afrika - Mexico (1-1). åpnet som kjent ballet, og vi var glade for at Sør-Afrika ikke resirkulerte draktene fra 98-VM.

Keeperen slipper å ha på seg drakten og føler seg rimelig Steven Segal.

Siphiwe Tshabalala scorte et nydelig mål for vertene, og hadde uten tvil kveldens drøyeste frisyre. Marquez utlignet litt mindre vakkert. Ellers en ikke så ekstremt spennende åpningskamp, hvor det var trist for Mphela at han ikke skrev seg inn i evigheten som folkehelt da han traff stolpen i det 89. minutt. En seier til Sør-Afrika her hadde snudd gruppen ganske greit på hodet allerede etter en kamp.

Uruguay - Frankrike.
(0-0) var tross alt en mye morsommere kamp enn resultatet skulle tilsi. Frankrike presset mest, Forlan var farlig frempå noen ganger, men kampen går neppe inn i historien som en klassiker. Herlig landslagsdebut for Nicolás Lodeiro som pådro seg to gule kort på 17 minutter etter å ha blitt byttet inn.

Og, disse får aldri skryt, men de skal de få her. Dommerne i de to kampene hadde veldig gode dager på jobben. Alle situasjoner som kunne vært omdiskuterte ble dømt riktig. Fortsett sånn.

I morgen er det ikke overraskende gruppe B som skal spille. I tillegg er det en kamp fra gruppe C.